Vijfdaagse wandeltocht "Par monts et par Lesse"
Website : www.montsetlesse.be

Als vakantie voor u gelijk staat met rust, het ontdekken van de rijkdommen van de natuur en het plaatselijke culturele en historische erfgoed, zonder de heerlijke en verrassende streekgerechten te vergeten, dan hoeft u niet verder meer te zoeken !
Of wat dacht u van een vijfdaagse, nauwkeurig uitgestippelde tocht door de streek van Han-sur-Lesse en de bovenloop van de Lesse ? Volg de volledig bewegwijzerde paden en gebruik de nauwkeurige topografische kaart om te genieten van de prachtige en intacte natuur, opmerkelijke sites en uitzonderlijke landschappen zoals alleen de Calestienne, de Famenne en de Ardennen ze kunnen aanbieden. En 's avonds wacht u telkens een nieuwe verrassing, want in elk hotel zet de chef zijn beste beentje voor om u de gastronomische specialiteiten van de streek voor te schotelen. Onze uitdading is u te blijven verbazen en uw vakantie dat tijdje extra te geven om de dagelijkse stress af te schudden zodat u na een verkwikkende week werkelijk herboren bent.

U beschikt over een viertalige topo-gids, daarmee kan de wandelaar de beschrijving van de route volgen, gepaard met een markering op de kaart.  De af te leggen afstanden worden in de tekst aangeduid en stemmen met de duur overeen, die op de richtingsbakens staat.  Naast de topo-gids bezit iedereen een documentaire brochure.  Deze brochure geeft u informaties over onze streek : geschiedenis, aardrijkskunde, reliëf, flora, fauna, huidige of vroegere bedrijvigheden.


Han-sur-Lesse

Hotel des Ardennes : Familiehotel in het centrum van het dorp.  38 kamers met bad, wc en telefoon waaronder 18 luxekamers met tv, minibar en private WC

Ave-et-Auffe 

Hôtel "Le ry d'Ave" : Aan de voet van de Ardense heuvels, in het hart van de Famenne, in een prachtig kader van natuurgroen.  U mag rekenen op een hartelijke en persoonlijke ontvangst.

Daverdisse

"Le moulin" : Het hotel verzonken in een met rust omweven bosachtig gebied aan de oever van de kronkelende Almache biedt u de kans een veelzijdige en betoverende keuken te beproeven.

Transinne

"La barrière", in de Boven-Lesse : de tijdloze charme van het Ardense hotelwezen, in een streek waar poesie en Lesse ruisen.

Mirwart 

"Auberge du Grandgousier" : Vlakbij St Hubert, in een vredig gehuchje, ligt een mooi gastronomisch hotel-restaurant dat u met veel genoegen zult aanbevelen bij uw beste vrienden.  Philippe Van Acker en zijn echtgenote Katrien zorgen voor een sublieme combinatie van zuivere lucht en klassevol tafelen in een betoverend kader.


Verdere inlichtingen
  Office du tourisme de Han-sur-Lesse
Place Théo Lannoy 1  -  5580 Han-sur-Lesse
Tel : 084/37.75.96  -  Fax : 084/37.75.76
E-mail  : han.tourisme@euronet.be
  Syndicat d'initiative régional de la Haute-Lesse
Place de l'E.S.R.O. 63  -  6890  Redu
Tel & Fax : 061/65.66.99
E-mail : hautelesse@swing.be

Reserveringen
  Féderation touristique de la Province de Namur
Rue Reine Astrid 22  -  5000 Namur
Tel : 081/74.99.19  -  Fax : 081/74.99.29
E-mail : tourisme@ftpn.be

Hostellerie "Le Ry d'Ave"
Sourd d'Ave 5 - B5580 ROCHEFORT (Ave-et-Auffe) Belgium
Tel : 32 (0)84/24.48.50 - Fax : 32(0)84/24.48.57 - E-mail : rydave@skynet.be